Verdens Vinde

Et skole-sang-projekt, i samarbejde med Esbjerg Sangakademi

4. klasser fra Vittenbergskolen Vadehav opfører deres egen musikalske fortælling.

”Den mørke vind” er fortællingen om Rafiq, der modigt søger efter og finder sin far i det krigshærgede Syrien. Fortællingen, som består af både tekst og sange, er skrevet af elever på 4. klassetrin fra Vittenbergskolen Vadehav.
Onsdag den 31. oktober afholdt 4.klassers eleverne urpremiere i aulaen på Vittenbergskolen Vadehav, hvor ”Den mørke vind” for første gang fremføres ved en koncert.  
Eleverne har haft besøg af forfatter Cecilie Eken og komponist Kirsten Juul Seidenfaden, og de er i fællesskab kommet frem til den musikalske fortælling ”Den mørke vind”

Fortællingen er en videreudvikling af én af fire fortællinger, som blev til i et stort huskunstnerprojekt på Frederiksberg i 2016. Projektet, som fik navnet ’De fire vinde’, handlede om børn fra henholdsvis Danmark, Ghana, Syrien og Kina, der sender hvert sit ønske af sted med vinden. Fortællingerne blev her skrevet af skoleelever fra Søndermarkskolen og Skolen ved Søerne sammen med forfatter Cecilie Eken og komponist Kirsten Juul Seidenfaden. Skolen ved Søerne var så begejstret over projektet og forløbet, at der blev taget initiativ til endnu et musisk-kreativt forløb.

Der arbejdes på et nyt projekt til efteråret 2019.